Lead Agency 2200 København N Indgang fra Sortedam Dossering nr.

Techfestival med bæredygtigt fortegn

I disse dage afholdes Techfestivalen i København. Mere end 200 events og debatter og 300 organisationer fra hele verden udgør tilsammen den danske techfestival, der med egne ord har til formål at forankre tech i samfundet med menneskelige svar på den teknologiske udvikling.

Rammen er Kødbyen på Vesterbro, der i disse dage må være ved at implodere over antallet af hipsters, der i gummisko, caps og med californisk accent er på vej til at overtage verdensherredømmet.

Eller sådan kan det måske synes ved første øjekast. Ved næste øjekast og efter første dag på festivalen er indtrykket noget mere nuanceret. For de mange oplægsholdere og debattører på techfestivalen spiser ikke (kun) algoritmer til morgenmad. De har et perspektivrigt, innovativt og kreativt syn på, hvordan teknologien kan skabe værdi i vores samfund og på, hvordan innovation kan drives i både verdens største virksomheder med base i Silicon Valley og i de mindste start-ups, der sidder i en garage i Brønshøj.

Care or die

Meget sigende er sloganet for festivalen Care or die. Altså ikke Disrupt or die, som det har heddet sig de senere år. Tilgangen er altså ikke nødvendigvis, at du hele tiden må kigge dig over skuldrene (eller i krystalkuglen) for at finde ud af, hvor din næste konkurrent kommer fra og hvordan hun vil disrupte din forretning. Tilgangen er nærmere, at teknologisk innovation kun giver mening, hvis vi bruger den bæredygtigt og med respekt for den kultur vi er en del af og ud fra principper, der både omhandler etik, ansvarlighed og inklusion.

Dermed ikke sagt, at man som både start-up og stor virksomhed ikke skal være agil eller forlade sig på håb som strategi. Som Tine Thygesen, CEO i The Creator Community sagde under et af sine oplæg: I dag spiser de store fisk ikke de små fisk, de spiser de langsomme fisk. Så hastighed er en afgørende driver ift. innovation. Men den kulturændring, som et øget fokus på innovation ofte medfører i mange virksomheder, blev italesat klart og tydeligt.

Læs hele Barbaras blogindlæg her.